Sunday, June 10, 2012

En summering av veckan som gått

Oj oj vad mycket det skulle finnas att skriva om... Men jag tror nog att jag försöker skriva ihop det så kompakt som möjligt.

Förra veckan gick åt fixa inför studentfesten och dimmissionen. Så på lördagen fick jag äntligen min vita mössa utan att snava på långklänningen! Det kändes nästan komiskt att jag hade väckning först klockan 07:00 den morgonen (och att jag egentligen hade kunnat sova lite längre, men ändå tyckte redan halv att "nej nu stiger jag upp!") och blev sminkad innan jag for iväg till frissan klockan 09:00 och var vid skolan där lite efter 10:00. Den bästa komplimangen fick jag nog av min sminkör som sade att jag liknade en skogsälva med mitt smink och min klänning.
Sedan efter dimmissionen fick man stå ut med släkt och vänner från klockan 15-18 och usch vad det kom mycket folk! Jag är ju van med att sitta i mitt eget sällskap dagarna i ända, så det var minst sagt en chock att ha så mycket folk att mingla och prata med. Sedan på kvällen blev det middag vid skolan. Det var riktigt trevligt och roligt, men jag undrar ifall jag var den enda som fick arbeta med sitt pokerface när de insåg att man efter den dagen kommer att börja glida isär.
Efter middagen for ju folk förstås ut på stan och vi bestämde oss med en del av vårt gäng att ta oss till Dragon, men efter inte ens en timme fick jag impulsen att "Nu börjar det vara lite för mycket folk för min del... Jag skall hem nu!". Så jag och en annan kompis for hem.

På söndagen var man ganska färdig, men ändå for jag till min kusin som också fått sin vita mössa och socialiserade där. Men nog var det skönt att få åka hem för att jag skulle hinna packa innan jag skulle iväg till Vasa för inträdesprov i scenkonst. Det var skönt att få sitta i bussen i en och en halv timme och bara lyssna på musik.
När jag väl kom till Vasa var första tanken då man kom in på gårdsplanen till min blivande lägenhet att "Snart är jag hemma". Annars kom vi nog också fram till med min blivande kämppis att vi nog kommer att kunna dela lägenhet utan problem. Och så får jag börja ta sånglektioner på samma gång! Ack underbara människa!

Själva inträdesprovet gick ju sedan inte riktigt som på Strömsö... Kort sagt kom jag inte igenom gallringen till andra dagen. Det var nog skönt att gå hem i ösregnet med musik dånande i öronen för att lugna ner mig lite, men nog var man ännu lite instabil när man kom fram... Jag hade så velat komma in, men tydligen var det inte tänkt att ske i år... Ganska snabbt lappande jag ju ändå ihop mig och började också lite tänka om angående vad jag vill studera. Nu börjar jag vara lite fundersam över ifall jag faktiskt vill studera scenkonst, men jag kommer nog fram till att det är ett riktigt bra alternativ. Jag vet att jag hamnar att studera nått annat till det, eftersom det är svårt att få arbete inom branschen med bara den utbildningen, men jag kom fram till att jag nog i nästa år också söker till Vasa Universitet för att studera engelska. Jag tycker ju trots allt om språk och fastän jag inte för brinnande livet vill bli lärare finns det ju faktiskt andra möjligheter också. Där är det främst översättning jag tänker på. Kurserna verkade riktigt intressanta av det jag fick höra, så det är nog en riktigt bra "plan B". Måste bara ännu kolla in det lite noggrannare.

Resten av veckan gick ganska långt i nördandets tecken eftersom vi inte riktigt hade ork till nått vettigare så där allmänt. Vi (jag och min kämppis) kollade på extended versionen av The Fellowship of the Ring med bonusmaterial och oj vad nörddreglet ran! Jag älskade speciellt delarna var de berättande om props, kläder och hur de förverkligat filmen (big-atures, CGI-stuff etc.).  Han också ett par varv till centrum och nog fastnade ju två böcker samt ett spel (hej, jag har sökt det nu ett tag och råkade hitta det för ca 16€ så why not?) i handen. Men resten får nog vänta tills nästa lördags shopping tur med mamma och lilla syster! Då banne mig skall det bli nu garderob! För dem som undrar hur jag har råd kan jag ju säga att mamma har lovat att sponsorera eftersom vi har fått lite extra inkomst från skog som hon med sina syskon fått ärva och nu sålt bort.

Annars så har jag ju också haft lite dålig tur med jobb. Jag fick höra att jag inte heller har sommarjobb när jag skulle kolla arbetsturor inför juni, men det tänkre jag inte gå närmare inpå. Det är nog redan i det förgågna även om jag fick en viktig lärdom av det. Men ödet hade nog en bra vändning när mamma ringde mig medans jag var i Vasa och berättade att hon när hon varit i andra ärenden på jobbet fått höra att de sökte folk till muséet vid Rosenlund. Hejsan hoppsan ringer nån därifrån inte ens en timme senare och säger att jag får jobba där som guide och med att ta emot folk ifall jag vill ha jobbet! Så nu har jag arbete i juli i varje fall och kanske också sista veckan i juni! De kunde ha gett mig också första veckan i augusti men då har vi ju resan till Venedig så det går ju inte.

Oj vad inlägget ändå blev långt i slutändan... Nå väl! Hoppas att någon orkar läsa det i varje fall!

No comments:

Post a Comment