Saturday, February 23, 2013

En del saker ändras, en del inte alls

Då sitter man igen i en tom lägenhet vid datorn med en kopp te i handen... Nog är det otroligt hur snabbt en vecka kan gå och hur mycket som hinner hända.

Blev att fira en sen Valentine's Day med J på lördag kväll. Skumppa, choklad, Matrix Reloaded och Matrix Revolutions blev det i slutändan och nog var det mysigt. Det är så skönt att vara flickvän så där "officiellt" nu också (för att citera min älskade syster: Inget är officiellt förrens det syns på Facebook). Synd att karln bor i huvudstadstrakten, men vad kan man... Jag som trodde att jag skulle ha det så svårt med distansförhållande, men det verkar funka hur bra som helst i nuläget. Man vet ju aldrig hur framtiden ser ut, men jag tänker vara optimist.
I morse for dock karln tillbaka söderut. Känns plötsligt så tyst att sitta ensam hemma då kämmpisen också är annanstans för tillfället... Nå, jag överlever.

Så är jag inte längre arbetslös! Inget toppen jobb, men lönen är nästan det dubbla med vad jag är van med bara jag fattar hur saker funkar. Skolning på måndag och sedan bär det av. Tydligen ordnar saker sig i varje fall.

Skolansökningen börjar ju också snart... Blir väl att spendera resten av helgen med förhandsuppgifter då, så slipper jag oroa mig över att de inte blir klara i tid.

Så startade jag en ny blogg också. Har haft en likadan på ett annat ställe på internet, men mer om saken kan ni läsa här: Beneath the Full Moon.

Men ikväll blir det annat program. Socially Awkward Penguin gick förstås och lovade bort sig till en fest någonstans... Jaa-a, jag och min stora käft. Får i varje fall lära mig att träffa nya människor och kanske till och med lära känna någon om jag har tur.

Wednesday, February 13, 2013

Alla hjärtans dag

Imorgon är det då Valentine's Day... Blir väl ingen desto mer speciell dag för min del dock. Så som det ser ut nu kommer morgondagen att gå åt till städning, eftersom jag knappast får allt fixat idag, och till att skapa karaktärer för min Dungeons and Dragons kampanj. Inget mer romantiskt än så, men vad kan man då man har pojkvännen på annan ort...

Visserligen spelar det inte så stor roll för min del. Nog är det ju mysigt med en dag om året som man kan ägna åt romantik och annat gull, men det känn spå nått vis så kommersiellt och tvingat... Inte riktigt min grej helt enkelt antar jag, även om jag gillar saker som ordandes i skolan och tema-fester och allt annat som ordnas. Jag antar det blir lite försenat "firande" av dagen under helgen istället! Får se vad allt man hittar på... Kan hända att det utövas lite magi också under helgen, beror på lite.

Happy Valentine's Day i förskott!

Monday, February 11, 2013

Vardags uppdatering

I helgen har det varit workshop och bordrollspel för hela slanten.

Fredag kväll var det Verald spel och jag är redan förälskad i min karaktär! Hon är en människa vid namn Warg av klassen Krigare och hon blev för ett tag sedan utkickad ur armén. Hon arbetar nu som legoknekt för högstbjudande och hon rör sig på vägarna tillsammans med sin varglika hund Asteri. Är redan spänd på att få veta hur det går för henne!

På lördag var det Hantverksworkshop inför Mörka Stigars Ände. Hade lite dåligt med ork (he he) för att sitta och sy, men fick nog ihop slängt ett par byxor samt moddat en väst så långt jag kunde göra då just. Kanske tar jag itu med resten av mina outfits här i veckan ännu nu när jag väl lite kommit igång... Kvällen spenderades med Menidi'ath spel á la Rövarflickorna. Var riktigt roligt, även om jag kanske inte var i mitt ässe då just... Piggnade till lite då vi gjorde två stycken psykologiska test (association och attityd test, mer eller mindre) som gav riktigt spännande resultat.

Söndagen gick till mesta dels åt till workshoppen med temat Dramatik i lajvstrid. Kom fram till att mitt fotarbete är lite vad det är och borde förbättras, samt att jag fortfarande behöver mycket övning i att hantera ett enhandssvärd... Men däremot var jag bättre än jag trott i dolkstrid! Kommer starkt att överväga att ha med mig två dolkar till lajvet och att ha dem som mitt första handsval i strid, men också att ha ett enhandssvärd för större strider, just in case.

Längtar redan till nästa helg och det väldigt kära återseendet som kommer att äga rum då! Men nu: Tillbaka till verkligheten och Uppdrag Bombnedslag 2.0...

Monday, February 4, 2013

Allt sinom tid

Vad är det med mig och mitt i natten inlägg?... Nå, jag får skylla mig själv imorgon på morgon antar jag...

Efter att ha snurrat lite på WG's (en clan i ett spel, säger inte mer än så i nuläget) hemsida kommer jag inte ihåg vad exakt det var jag tänkt skriva om... Javisst ja!

Jag har väl funderat lite kring min egna lilla existens den senaste tiden. Främst för att det plötsligt dykt upp en hel del förändringar mitt framför ögonen på mig. Har blivit mer eller mindre tvungen att ta itu med saker och jag är relativt nöjd med hur jag klarat mig. Enda som jag verkligen slits av nu just är hur passiv och orkeslös jag börjar bli när jag varken har skola eller jobb på dagarna... Jag vet att jag har saker att göra, men jag kan inte hitta motivation till att ta itu med allting helt enkelt. Allt jag kan göra är att utnyttja varje liten gnutta med mana som jag har när jag har den. Nå väl, det lär väl fixa sig här vart efter jag anpassar mig... Så har jag också märkt hur lätt det egentligen är att vara en sådan människa och person som jag vill och önskar att jag var. Ibland stirrar svaren en rakt i ansiktet utan att man märker det.

Jag tycker också fortfarande det är intressant hur människor kan påverka en. Plötsligt börja det dyka upp bilder (drömmar?) om hur min framtid kunde kanske se ut... Det är så skönt att se någonting framför sig när jag tänker på framtiden istället för det ingenting jag sett hittills, men jag vågar inte gå händelser i förväg för det.

All in due time. all in due time...