Wednesday, August 29, 2012

Happy hunting Abigail

Ifall en mening börjar (eller slutar) med "ta inte åt dig" kan man vara ganska säker på att jag gör det i varje fall. Visserligen kan det svida ett tag, men jag tror också starkt på att det som inte har ihjäl dig stärker dig så det är bättre att få saker sagt än att bara låta det antingen anas eller bara passera förbi. Det svider värre att få höra saker i efterhand när man inte kan göra nått åt det längre. Den här gången sved det ändå inte så hårt. Det tände istället en liten kämppar-glöd och en stark vilja att bevisa motsatsen. 

Så har jag ju varit på lajv igen för inte så länge sedan. Den här gången var det lajvet Etherworld: Arena och nog sjutton var det roligt. Jag tänker inte säga så mycket om lajvet eller om min karaktär, men banne mig jag skall spela henne igen och folk skall få betala för sina synder...  Happy hunting Abigail.

Thursday, August 23, 2012

Orka!...

Och där gick mana-nivån i golvet!... Nu just spelar det ingen roll vare sig jag har egentligen lust att göra någo eller inte för tiden räcker helt enkelt inte till det. Så jag får helt enkelt sitta och puttra i godan ro medans jag syr mina lajvkläder... som skall vara klara tills ikväll... Men nu har gulpat i mig min frukost och tänker börja arbeta av min än en gång lite väl långa to-do-lista!


Monday, August 20, 2012

Flyttad och icke-arbetslös!

Ifall det nu r någon som har missat det så har jag flyttat till Vasa! De som känner på sig att de behöver min nya address så kan maila/ringa/what-not för att få den. 

Nu har jag ännu till (igen) haft en jäkla bra tur och har fått arbete! På torsdag (eller var det fredag? Well anyway...) skickade jag in arbetsansökan och igår (d.v.s. söndag) ringde telefonen... Vips infann jag mig vid Karkkikauppa i Rewell Center klockan tio och är numera på prövotid. Ifall jag känner mig rätt så torde jag nog klara mig igenom den utan problem, om jag får skryta. Så nu har sockermusen fått arbete i en godisaffär! Vilket betyder att jag kan stanna i Vasa! Dessutom kommer jag troligtvis få alla dag-turer må-fre sedan när allt sparkar igång ordentligt. Yay!


Friday, August 17, 2012

Mitt i natten tankar

Det är så skönt att ha dagbok ibland. Det finns många "jag borde"-saker som jag helt enkelt inte klarar av att  få ur mig än... Men jag kan ju inte förvänta sig att allt ordnar sig med en fingerknäppning, det vet jag ju. Bara jag får allt i rullning är det jag själv som står i turen att ordnas upp. Det har redan fått stå nästan för länge på andra plats. 

Det får räcka ändå... Resten sparar jag nog till dagboken i varje fall. 

Monday, August 13, 2012

Must... try to resist...

Urk, jag glömmer alltid hur lätt det är att bara sitta och spela dagarna i ända och låta bli att göra något som står på min to-do-list... Speciellt om jag har ett spel som är nytt eller som jag vet att är riktigt bra faller jag snabbt för frestelsen. För tillfället är det Dragon Age: Origins som är boven, men nu när det inte känns lika nytt mer torde det bli lättare att sätta prioritetslistan i skick igen! Problemet har främst varit att det är långa och tidkrävande quest-chains i spelet samt att det finns en sån jäkla massa man kan göra för shits-and-giggles... Sedan är ju soundtracket så underbart! Speciellt Leliana's Song är sjukt vacker och jag hoppas att jag kan lära mig den i framtiden nån gång.

Men nu skall jag faktiskt ta itu med allt det jag skall göra!

Friday, August 10, 2012

Tillbaka i Finland

Det är skönt att vara hemma igen, även om systemet käns lite upp-och-ner ännu. Det lär ta ett par dagar att landa i vardagen, men det kan och får jag leva med. Tyvärr är jag ännu lite trött, men imorgon (eller senare idag, med tanke på vad klockan är) torde jag skriva ihop ett inlägg om resan med bilder och allt som hör till.

Sinnet har idag haft en mindre bra landning i vardagen. Lite för mycket tankar och lite för fort. Man börjar känna sig delad över saker och ting och inget verkar ha en början eller en ände. Än så länge får jag också trösta mig med att lyssna på en massa musik tills jag hittar nått stadigare att förankra mig vid, men det räcker gått och väl.