Sunday, November 27, 2011

Buisness meeting extraordinare and the aftermath...

Igår blev det då än en gång en en-kvälls-visit till Vasa, den här gången till lajvet VETS 2 - Vem E Totalt Säker?
Själv spelade jag Mirabelle de Noir, en rikemans dotter som är den enda arvtagerskan till ett globalt kriminellt nätverk (fint citat från lajvet från Dominik / Z om saken: till internet?). Så det blev en hel del affärs diskussioner till en början under lajvet med Dominik och hans syster Mirre (spelad av A). Sedan bröt h*lvetet ut när (leksaks) pistoler drogs och två "alien invaderare" blev skjutna... Skönt att få spela en karaktär som kan hålla sig lugn i alla situationer och bara försöka analysera vad sjutton som hänt och hur vi ska klara oss ur det här utan problem... Som tur var ingen av "poppisarna" (Bella/P, Simon/F och jag) inblandade till den nivån att vi inte skulle ha kunnat ljuga oss ur den om vi behövt! Sedan gick inte affärerna heller på grund, även om jag på de-briefen fick reda på att Mirabelle nästan sålts till Brasilien av Robban (T) och att Dominik planerar att kidnappa henne och börja pressa hennes pappa på pengar... He has no idea what he is messing with, I say... Så nu blir det spännande att se hur framtiden ser ut för lilla fröken de Noir!

Idag spenderades morgonen med att sova (så gott som det nu gick) ända fram till halv ett på eftermiddagen, vilket va skönt med tanke på att jag kom hem 03.20... Annars så har jag spenderat dagen med att fixa ihop stuff till ett loppis bord samt redan föra dit en del! Sedan har jag också tittat på The Incredibles och en del av Tarzan. Tarzan bestämde jag mig för att se på engelska av den enkla orsaken att jag ville höra Phil Collins version av låtarna! Speciellt You'll Be In My Heart är bara för fin! Av nån orsak brister jag (ofta) i gråt när jag hör film versionen. Fullversionen är också fin, men har inte riktigt samma effekt.. Har annars också börjat lyssna på en massa gamla (och nya) Disney film soundtracks och nog jisses är de fina! En av de nyare låtarna som är grymt sköna är When We're Human från Prinsessan och Grodan. Älskar jazz-stilen på soundtracket!

Tuesday, November 22, 2011

Äntligen!

Åååh, vad hjulen snurrar fint och utan gnissel för tillfället! (*ta i trä*) Nu har den här lilla råddbollen blivit regionsansvarig i Jakobstad för Eloria, det är lajv på lördag (synd att det är på lilla jul, men sånt händer) och skolan börjar också kännas mer behaglig efter bytet till kort matte! Och det kändes så härligt när första snön föll, även om den bara var på kort besök...

Posten som regionsansvarig känns riktigt härlig, även om jag inte hunnit göra nått ännu, men jag planerar stordåd till framtiden! Eller, stordåd och stordåd, men vi ska i varje fall bli mera aktiva här i Jakobstad! Åtminstone tänker jag ha värvning av nya medlemmar som ett av mina "projekt". Vilka alla former detta kommer att uttrycka sig i är ännu inte klart, men nog skall det lyckas!
Då borde man väl också ta och börja planera ett regionsmöte också så småningom, men den här veckan tänker jag nog ännu ta det lugnt med det officiella arbetet!

Sedan är det Vem E Totalt Säker? - VETS 2 på lördag! Tänker inte nämna desto mer om min roll, men det ska bli skönt att få spela något helt annorlunda från vad jag är van med. Kan inte helgen komma snabbare?...

Och skolarbetet börjar verkligen kännas behagligt och nästan till och med roligt! När prestationsångesten (dåligt ordval, men det är det enda som passar) försvann i samband med att jag erkände för föräldrarna att jag bytt till kort matte för att den långa gått åt... ja, och jag fått världens självförtroende kick av att jag äntligen fattar vad vi gör på lektionerna så verkar allt gå så mycket smidigare! Jag sitter till och med och gör matte läxor på kvällarna, hör och häpna!

Det känn så skönt att det mesta verkar vara på sin plats igen!

Sunday, November 20, 2011

Acting and spinning around a pole

Gårdagen var ganska händelserik...



Först bar det av till Sandsund till A för att medverka i S's skolarbete, vilket var en kortfilm. Jag skulle spela en kvinna som blivit misshandlad av sin pojkvän (spelad av J) som tar skydd hos sin vän (A). Vågar inte avslöja mycket om handlingen än, men det verkade nog bli riktigt lyckat i varje fall! Min sminkning var det nog också orsak till att ta bort när vi skulle till stan i ett skede... Sedan behöver det väl inte nämnas att vi har ungefär lika mycket, om inte mer, bloopers än material!



Helt spontant blev det också att prova på pole-dancing med A och J! Vi såg kanske inte så himla graciösa ut, ännu, men vi hade sjukt roligt för det! Bara man blir mer bekväm i skinnet och kring krom-stolparna torde man kunna börja leka och bli mer kreativ med koreografi.

Wednesday, November 16, 2011

Kasta, spara eller...


Försöker för tillfället reda upp i mina filer på datorn, men det är inte riktigt lika enkelt som man skulle tro... Visst en del grejer är ju helt enkelt bara skräp, men vad gör man med t.ex. noveller som man fått av en vän, gamla filmer man slängt ihop for shits and giggles och egna texter från himlarna vet när?

Skall man bara kallt slänga det i papperskorgen eller borde man spara dem p.g.a. deras känslovärde?

Egentligen gör de ju inget annat än skräpar i systemet, men något hindrar en från att trycka på delete knappen i varje fall...

Monday, November 14, 2011

Underbart sällskap, för lite sömn och en hel del galenskap...

... så summerar jag årets Kulturkarneval! Jag var då med i Rollspels labbet med 15 andra människor (Ingen nämn, ingen glömd, men ni vet nog vilka ni är!) och ett stycke C som labbledare. Vi spenderade helgen med att diskutera bordrollspel och lajv, samt skrämma upp resten av Karnevalarna med att lajva mitt ibland dem.

Det blev ett zombie-survival-lajv på lördag eftermiddag i en timme som gick ut på att komma från punkt A till B med livet i behåll utan att ha blivit "smittad"... Själv spenderade jag det lajvet med att springa så fort benen bar, kollapsa på en gräsmatta utanför simhallen, bli nommad/smittad av en zombie, hitta en health-pack och använda den i sista minuten vid punkt B som blev vår räddning. 5/16 lajvare överlevde ifall jag inte misstar mig.

Sedan på kvällen under själva karnevalfesten körde vi också ett Vampire-lajv, där jag agerade SL med en annan labbare eftersom C inte kunde vara på plats, och själv spelade jag Fogde på detta lajv (d.v.s. den som håller koll på vampyrlagarna). Handlingen går jag inte desto närmare in på, men kvällen var underbar och jag är extremt stolt över alla "mina" små lajvare!

Nu sitter jag och plockar ihop en spellista på Spotify. Bara för att tänker jag lista upp en del av låtarna som finns med:

Nickelback - Gotta Be Somebody
Nickelback - I'd Come For You
Nickelback - If Today Was Your Last Day
3 Doors Down - It's Not My Time
Santana feat. Chad Kroeger - Into The Night
BBMak - Always Know Where You Are
Phil Collins - Son Of Man
Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
Pendulum - Blood Sugar

Thursday, November 10, 2011

Packad och klar!

Phuh! Äntligen får man sätta sig ner och ta det lugnt!
Ja, jag skall då på Kultur Karnevalen i helgen till Närpes. Labbet jag skall vara på är Rollspels labbet (vilken överraskning), så det skall bli skönt att få bara koncentrera mig på det och slippa allt annat... Jag behöver definitivt en liten syrepaus just nu så.


Det betydde dock att det blev en himla massa springas idag:
10.30 Vakna och i duschen, sen laga sig och äta
12.00 Provförberedelse i tyska (fastän jag skriver provet först i december)
12.05 Konstaterar att plånboken är hemma och att jag hamnar att ändå gå hem via innan jag kan gå och köpa det sista som behövs inför helgen...
12.50 Går hemåt
13.30 Lämnar in papper o dylikt till bilskolan och går sedan till Halppis för att göra inköpen
14.00 Hemma igen, mat tycker magen och städar upp smått samt börjar plocka ihop saker som skall packas med
15.30 Har städat, packat och satt in ny musik på telefonen.
16.30 Avgång mot Jeppis busstationen
17.05 Start mot Tomat Mordor

Monday, November 7, 2011

NaNoWriMo och lite diverse annat

I år är jag då med i NaNoWriMo, dvs. National Novel Writing month. Tanken är att man skall få skrivet en roman, alltså 50,000 ord, under en månad... Just nu har jag totalt 13,594 ord... Enhel del kvar, men det går faktiskt förvånansvärt lätt att skriva nu plötsligt! När man väl kommit igång kan man bra få ur sig ca 2,000 ord under en kväll, så nog torde jag hina bli kvar tills slutet på november! Jag deltar i år med min story The City Never Sleeps, så det blir alltså en roman och inte en novell serie som det först var planerat. Hittills har jag skrivit klart 4 kapitell på main storyn och 3 "bonus chapters" samt på börjat kapitell 5 och även skrivit ihop lite grejer för senare kapitell. Så nog blir det en roman av detta ännu!

Förresten heter kapitlen följande:
1. The city never sleeps
2. A shot of reality
3. A distress call
4. Meeting the troop
5. The first hunt

Bonus chapter 1. According to plan (ej påbörjad ännu)
Bonus chapter 2. Lunar Eclipse (ej påbörjad ännu)
Bonus chapter 3. A Love Song
Bonus chapter 4. The Devil of New York
Bonus chapter 5. Bright Night Adrenalin


Har också börjat känna på mig att jag skulle vilja göra en större, lite mer rdaikal förändring i mitt utseende, eftersom jag tycker att det egentligen känns rätt... Vi pratar inte plastik-operation-drastiskt (fy fasen, bara tanken...), men typ föra alla kläder som jag anser att inte är "Jag", vilket är en hel del, till loppis och sedan uppdatera alltihop.
Sedan skulle mitt skatbo till hår också behöva se en frisör och då skulle jag gärna vilja göra en total make-over angående frisyr, färg och allt... Skulle egentligen vilja klippa håret kort(are) och färga det typ... um... svartblått kanske, och kanske sätta i lite lockar med nån form av permanent, men det är lite svårt med tanke på att det är nästan omöjligt att få färgning att gå ur mitt hår och jag ids inte (för min mammas skull) se ut riktigt hur som helst på studenten, dessutom skulle mamma aldrig sponsorera en sådan impuls... Så det får väl lämna tills efter studenten, suck...

Kanske nått liknande, fast längre?