Sunday, October 30, 2011

Borde jag... Nääh, vi tar det imorgon!

Idag bestämde jag mig för att ta en dag och göra så lite som jag kan komma undan med här hemma, för igår fick man ju allt annat än vila upp sig!
Ca klockan 11 anlände vi i Sandsund till A för att "ge henne hennes födelsedags present". Vår present var att vi städade hela huset inför Halloween festen hon hade på kvällen. Detta tog 5½ timme med en kort matpaus inräknad... Never again! Än en gång gick vi alla och lovade att vi INTE skall göra detta i nästa år igen... Vilket även en del lovade förra året... Så vi får väl se hur det blir.
Men festen på kvällen blev inte så där jätte mycket... tja fest, i slutändan utan mer socialsamvaro och strunt pratande med alkohol inblandat (även om många av egna orsaker valde att inte dricka) och utspökningar. Men det var ändå en trevligt! Hade själv klätt ut mig till nån form av docka (eller som Alice in Wonderland i en dark version, folk får tolka det hur de vill) och det borde finnas bildbevis på det någonstans i någons kamera.


 Fick också reda på igår att jag tydligen skall vara konferencier på Småfolks bröllopet! Inte mig emot att vara det (även om jag nu redan känner mig smått nervös), men huj vad det plötsligt blev press på att hitta rätt klänning att ha på sig! Pressen kommer nog egentligen från min egen sida, inte brudparets... Men i varje fall! Nu när man inte är vanlig gäst utan skall vara lite mer central kan man ju inte dra på sig vilka gamla paltor som helst! Detta är klänningen jag gärna skulle vilja ha, dock vägrar mamma köpa den åt mig, men om jag har tur så får jag snart arbete och då kan jag köpa den själv. Däremot lovade mamma ändå betala för sminkning och hår fixning hos frissan i varje fall (enligt henne är detta också en nödvändighet)...
Enligt det jag förstått är det gothic victorian tema på bröllopet och färg temat lär bli svart, vit och röd, så med de rätta accessoarerna torde klänningen inte se helt fel ut... Men jag kollar det nog med bruden ändå tror jag innan jag går och köper nått... Så där bara för att...

Thursday, October 27, 2011

- Sigh -

Idag blev då en dag i kategorin: Mindre lyckad... Skoldagen gick nog bra, fick till och med bra beröm för en skoluppgift, men på vägen till akrobatiken började man känna på sig att det inte skulle bli riktigt bra. Vilket det sen faktiskt inte blev även om jag undvek en katastrof.

Jag börjar bli så trött på att jag inte kan släppa spärrarna, rädslorna. För det är inte egentligen så svårt. Men ändå finns det något som håller mig tillbaka och detta något börjar mer och mer tära och slita ner mig. Ständigt försöker man släppa taget för att se att det inte är så farligt som man tror och lita på sig själv (och på andra också för den delen), men då kommer den där osynliga glasskivan, punkten då man inte vågar längre. Att gång på gång känna att man får mattan dragen undan under fötterna på en och sedan kämpa med all kraft för att inte låta allt bara slås sönder till skärvor i fallet. Det är då jag tar fram hörlurarna, vrider upp volymen, låser ut världen och låser in mig själv i min egen.

Mellan varven är det ju nog bättre, but what goes up has to come down... Frågan är nu: Hur många gånger orkar jag kämpa emot världen och ta mig upp igen?

Monday, October 24, 2011

Mission Status: Completed. Over and out.

Phiuh! Idag har jag då haft Dagsverke och hade fick i uppgift att städa huset vilket då inkluderar:
- föra ut mattor
- dammsugning
- tvätta golv
- skura vessorna
- torka dammet
- tvätta speglar
och detta allt fick jag gjort på knappt två timmar! Vårt hus har då ca 107 kvadrat metrar bara så ni vet hur mycket yta det handlar om... Men nu är det klart! Och därför tänker jag tillägna mig resten av dagen att se på anime. Tänkte att jag borde se om Ouran Highschool Host Club för den serien är bara för bra! Så nu tänker jag övergå till min lilla fan-girl värd och försöka låta bli att skratta ihjäl mig.

Ouran Highschool Host Club

Saturday, October 22, 2011

Makeover!

Som det kanske märks har bloggen fått en liten makeover! Jag konstaterade att den inte såg ut riktigt som jag ville och eftersom annat också blivit renoverat och fixat så passade ju tajmingen bra. Rummet börjar också bli i det format jag önskar, speciellt nu när hyllorna, tavlan jag köpte i Parga (Grekland) för ett par år sedan och väggklockan igen är på plats. Nu är det då bara kvar att gräva fram alla saker, låta dem hitta hem igen och att måla texten på väggen så är allt klart! Men att orka ställa allting på plats igen är ju en helt annan sak...


Sen drog jag ett D&D chapter igår efter MYCKET lång tid. Chaptret gick bra, men man börjar känna på sig att man skulle bara vilja få den överstökad så att man kan ta itu med andra bordrollspel... Nog är D&D roligt att dra och min grupp är trevlig (even though sanity is overrated), men jag längtar efter att få dra något annat och mer modernt. Detta skulle då troligtvis bli fortsättningen på Amnesia eller så ska jag försöka läsa igenom stuffet för ElfQuest, vilket i och för sig inte är modernt men det är ändå intressant! Saknar också att få spela bordrollspel själv nått helt sjukt. Ack, vad man önskar att man skulle bo i Vasa! Skulle säkert gå med i ett x-antal grupper där... men med ett avstånd på ca 100km så blir det nog att stå över det hur mycket det än pittrar i fingrarna och kreativitets banorna... Men nästa sommar/höst! Då hoppas jag evinnerligt att det fortfarande finns grupper kvar! För jag ska banne mig komma in på Scenkonst om de så blir det sista jag gör! Annars får de stå ut med mig på inträdesproven tills de släpper in mig...

Thursday, October 20, 2011

Oh, come on!!

Ja, jag hade ju beställt en vit underkjol inför Halloween åt mig och idag ploppade det fram ett mail att de tyvärr är slut... Man tackar vet ja!! Nu väntar jag på svar ifall det skulle finnas något motsvarande i lager eller så blir det att avbeställa istället och försöka komma på något annat... Och festen jag ska på är nästa veckas lördag enligt det jag förstått. Vadå stressigt? Jag skulle ju helst vilja slippa försöka fixa ihop en själv så där kvällen före, men utstyrseln känns liksom int helt rätt utan den där underkjolen så... Smått bitter: check.

För att balansera upp det negativa med nått positivt kan det nämnas att jag var idag med mamma och köpte grejer till mitt nymålade rum! Det blev en svart, luden filt (lite fejk-pälsaktig), fyra kuddar (en ljusblå, en svart och två grå-svart-vit-ish) och två par svarta mörkläggningsgardiner. Så, så småningom börjar allt falla på plats!
Annars också har jag märkt att jag också börjar känna mig själv mer som... mig själv. Fortfarande en hel del att arbeta på, men så där i sakta mak börjar man känna sig bekväm i det egna skinnet och sinnet. Dock tror jag att jag aldrig blir helt och fullt mig själv innan jag flyttat hemifrån... Det finns vissa orsaker till det, men dem tänker jag inte börja reda ut här. Lite måste man väl försöka för att hålla humöret uppe i varje fall.

Tuesday, October 18, 2011

What's this? What's this?

Då har man börjat få ordning och reda på rummet igen och jag har faktiskt till och med städat ur min Helmer (ett skåp från IKEA, behöver jag säga mer) och mitt spel/elektronik-skåp och hittade en massa intressanta saker! Bl.a. två dikter från himlarna vet när, men som jag faktiskt tyckte om även om jag blir tvungen att lite korrigera de smått barnsliga ordvalen... (Finns längst ner i inlägget)
Så var vi med mamma, lillsyrran och J till Kokkola idag och ve och fasa jag köpte till och med ett helt par strumpor! Vilken shoppaholic jag är alltså... Sen borde jag ta och beställa en vit underkjol inför Halloween för att min outfit fullbordad! Men det hamnar nog att vänta tills imorgon... Vad har jag tänkt klä ut mig till? Tja, jag vill inte förstöra överraskningen, men jag knarkade den här låten när jag valde ut kläderna i varje fall. Så det är bara att spekulera fram och tillbaka nu då!

-----------------------

Jag sitter i min rosenträdgård
Ser nya rosor växa
 Varje ros är den andre lik
Men den ene vackrare än den andra

Jag sticker mig på törnarna
Ser hur livet, glöden, sakta sinar bort

Jag sitter i min rosenträdgård
Och väntar på den rätta
Väntar på den vackraste av dem alla
Den vars törnars sår snabbt läker
Den vars livsglöd aldrig sinar

----------------------- 

 I dina ögon ser jag himlens stjärnor
I ditt leende solens sken
I dina ord den mjuka sommarvinden
I dina smekningar havets ömma lugn
I din själ finns glöden som håller allt vid liv
I min famn finns hela världen

-----------------------

Sunday, October 16, 2011

Lajvkrabbisdag

Dagens inre jag?
Så igår/inatt var jag i Vasa på lajvet Cryo. Vi stack från Jeppis klockan halv åtta isch, var på lajvplatsen ca kvart i tio och lajvet började tolv. Jag spelade piloten på rymdskeppet Naglfahr och gick på koffeinpiller/adrenalin hela lajvet igenom. Tänker (läs: orkar) inte gå in på desto mer detaljer nu, eftersom lajvkrapulan börjar ta ut sin rätt...

Men nu har mitt rum blivit färdig målat!... Mer eller mindre: Texten som skall upp på väggen lyser fortafarnde med sin frånvaro. Färgen blev en hel del blåare än jag tänkt mig, men jag trivs nog med den i varje fall, speciellt när resten av möblerna äntligen kommer på plats så småningom. Före och efter bilder kommer upp när allt är helt klart.
Idag hade jag egentligen tänkt ta och göra absolut ingenting (Jag stupade ändå i egen säng i Jeppis klockan 6 imorse efter ett sjukt intensivt lajv), men så blev det ikke... Skrubbade dörrarna rena och tvättade fönster samt speglarna i mitt rum eftersom det bara inte kunde vänta (Yäk var ordet när man tittade lite mer noggrant överallt). Men nu tänker jag få lajvkrabbis och inte göra mer vettig idag i varje fall.

Jag ursäktar min flummighet i det här inlägget, men är man trött så blir det lite som det blir...

Tuesday, October 11, 2011

Thank heavens for Autumn Breaks...

Vill. Ha. Höst. Lov!... Under den här veckan har min skolork flugit till södern undan den där små bittra höstkylan och jag börjar känna mig smått irriterad och gnällig... Vilket i och för sig inte är så farligt om det håller i sig till lördag då jag ska på Cryo pga rollen, men så där annars skulle jag nog uppskatta någon form av uppiggande händelse (suck)... Sen behöver det väl inte nämnas att kung-fu träningarna gick allt annat än optimalt igår. ingen totalkatastrof, men så där lagom för att stacka upp på allt det andra bläh-iga och att min kreativitet sitter och gömmer sig någonstans var jag inte hittar den fastän jag borde få skriva av mig... Så nu är det nog bara att vänta tills jag får laddat upp batterierna och energin under höstlovet och hoppas att det fixar sig med det. Sen blir det hoppeligen en massa D&D på höstlovet igen! har saknat rollspelandet nått helt sjukt så nu torde jag få bot på det också. Sen vad det blir av spelandet är en helt annan femma!

Friday, October 7, 2011

Lite dittan och dattan

Till att börja med kan det väl vara värt att nämna att jag var på skönhetskväll hos T&T i förrgår... Vi provade nån Dove conditioner/hårmask grej, A höll Mary Kay presentation och vi spelade Start the Party. Poäng är då att JAG var på en SKÖNHETSKVÄLL... Men ja, tillbaka till nutiden.

Alltså nej fy vad det blåste idag då man skulle hem från skolan! Jag har inget desto mer emot höst och grått och stormvindar och spöregn... När man får sitta inomhus då. Sen har jag noterat att jag har vissa kattlika drag, vilket också kan spöka i bakgrunden. Det är ganska intressant egentligen hur man kan koppla sin personlighet till (vissa) djur... För mig är det då i främsta hand drag av en katt som jag kanske kopplar till mig själv om man bara får välja ett, men nog skulle jag vilja sätta in lite hund och nån form av fågel ännu till tror ja...

Sen bar det av till bibban idag efter skolan för att låna Da Vinci-koden för en skoluppgift och så "råkade" jag ju plocka med mig första boken av K-ON! och Goda Omen samtidigt... Blir spännande att se om jag faktiskt hinner läsa igenom allt också! För jag har börjat bli helt löjligt busy under veckorna och helgerna den senaste tiden... På gott och inte ont den här gången dock! Sedan kan det vara värt att nämna att jag går en helt underbar konst kurs i den här perioden ("Medierna och bildernas budskap")! Blir mycket fotande, filmande och dylikt vilket är skönt, eftersom de mer "traditionella" konstformerna inte riktigt vill lämpa sig för min del även om idéerna finns... Nu för tillfället har jag två uppgifter på gång: En reklam bild (vet inte ännu vilken produkt det blir, men nått annorlunda hoppeligen) och en planerad bild (i mitt fall en photoshoot med en vän i fantasy/medeltida stil)! Kanske man borde överväga nån form av fotograferingsutbildning av nått slag i något skede? Hmm... We shall wait and see!

Sunday, October 2, 2011

Weekend break Part 2 (The part you read on your own risk)

Tja, jag bord väl börja med att helgen nog egentligen var rolig, men att den satte igång saker som nu, när jag sitter hemma och gör ingenting, börjar ta sig upp till ytan...

Jag har då haft en hel del att tänka på och jag trodde att jag nu någorlunda fått allt uppklarat. I varje fall till den punkten att det inte skulle vara så svårt att "få ett slut på det hela"... Men tydligen hade jag fel, väldigt fel. Ett par gånger kände jag nog hur alltsammans började spricka, men som tur var jag antingen för distraherad eller så behövde jag lägga undan allt mitt för att stöda nån annan för att något skulle hinna gå i bitar. Nu däremot vet jag inte om jag skall sitta eller stå, skratta eller gråta, om jag borde prata med nån eller bara tiga och tänka, om jag är för stark för att gå sönder helt eller för svag för att visa det... Nog vet jag att det vore bättre att få allt utrett än att sitta och våndas över det, och de som antytt det har nog gjort det i ren välmening, men ändå blir min reflex lätt att jag fräser att de inte skall ta upp det eftersom de inte vet hur komplicerat allt egentligen är. Och ändå känns det under vissa kvällar så ensamt och hopplöst att man undrar varför ingen märker eller säger nått... Så håller det på, dag ut dag in, vissa dagar bättre vissa lite/mycket sämre. Det är ju inte så att jag vill sitta och vända och vrida saker fram och tillbaka, men eftersom jag själv också är så delad kan jag inte göra mycket mer än det...

Det är inte när problemen blir för stora som världen faller i bitar
Det är när man inser:
Att vad man än gör 
Och hur mycket man en önskar
Finns det inget man kan göra åt saken
Det är då man skall bli orolig

Weekend break Part 1 (This is the good one)

Ja, det har hänt en hel del nyligen, men eftersom en del redan har hunnit gömma sig i ett dammigt hörn av mitt minne berättar jag då bara om helgens händelser... Av vissa orsaker kommer jag att dela upp det lite grann och detta blir då den första delen.

I fredags fyllde Eloria (rollspelsföreningen jag är med i) hela åtta år! Det var roligt att se folk igen efter en (i mina mått) lång tid och ha lite kul i knytkalas anda! Blev lite lajv-snackande, Werewolf i maffia stil och allmänt socialiserande. Sedan efteråt stack en stor del till stan (jag medräknat) och till Fontana. Inget drickande för min del, eftersom jag ätit så lite, men en massa dansande blev det i varje fall. Åtminstone jag hade sjukt roligt, så jag tackar alla i sällskapet för en minnesvärd kväll!
Igår blev det att gå på stan (vilket resulterade i att jag köpte ett par örhängen och en bok) och kaffe och socialiserande hos Småfolket. Sedan hem tillbaka till Jeppis (även om det känns mer som att åka hemifrån när jag lämnar Vasa nuförtiden) och sedan till S och fixa ihop en ny D&D karaktär åt henne. Den karaktären blev minst sagt annorlunda, men hon blir nog ett intressant tillskott! Idag blev det även ett snabbt pre-chapter innan S stack tillbaka till Vasa.